Connect College - Nieuws - Geen winnaar toch trots
De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
Geen winnaar, toch trots!

Geen winnaar, toch trots!

Datum: 22-12-2016

Leerlingen Connect College Dienstverlening en Commercie Ondernemen presenteren zich voor de jury van Jong Ondernemen met een verpletterende pitch.

Setayesh, Qendresa, Fenna, Tiffany

Tijdens de Learning Company van Jong Ondernemen richten leerlingen hun eigen company op en deze runnen ze één schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Leerlingen ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen een onderneming het beste bij hen past. De jongeren kunnen door middel van de evenementen van Jong Ondernemen de concurrentie aangaan met andere junior companies.

Ter voorbereiding op dit pitch evenement hebben alle leerlingen van Dienstverlening en Commercie Ondernemen hun product en bedrijf gepresenteerd aan een jury bestaande uit vier accountmanagers van Rabobank Roermond-Echt. Deze accountmanagers hebben de leerlingen voorzien van tips en tops en ze op weg geholpen naar een goed verkoopverhaal.

Tijdens de Company Launch zijn de leerlingen van het Connect College als enige VO-school uit Limburg de ondernemersstrijd aangegaan met 22 ander companies vertegenwoordigd door het MBO en HBO uit de regio.

De Company Launch is namelijk het moment voor de bedrijven om zich aan de buitenwereld te presenteren! De leerlingen hebben de jury en het publiek op de Company Launch verpletterd met een knallende pitch. Tijdens deze pitch presenteert de company zich kort, in maximaal 3 minuten. Vrij vertaald betekent 'elevator pitch' een verkooppraatje-in-de-lift. In de tijd van een ritje met de lift moet je jezelf presenteren met het ideale product voor het probleem van je doelgroep. Het bedrijf ‘DPPR’ wat de dopper waterfles verkoopt en ‘Shopperbag4you’ wat opvouwbare boodschappentassen verkoopt heeft de jury weten te overtuigen met hun overweldigende pitch. Jammer genoeg niet goed genoeg om in de top 3 te belanden maar als enige VO-school in deze concurrentiestrijd een ervaring om trots op te zijn! Volgens de leerlingen een fantastisch leuk en leerzaam evenement.

Linda Rams
Dienstverlening en Commercie Ondernemen
Leerjaar 4 VMBO BBL KBL

Qendresa, Tiffany, Mevrouw Rams, Fenna, Setayesh

Terug naar het nieuwsoverzicht

Connect College
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

info@connectcollege.nl

Privacy
Maasbrachterweg 22 - 6101 XX Echt
T: 0475-416111
info@connectcollege.nl - Privacy
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

Privacy
AOSL
SOML
20-80
cambridge