Connect College - Groep8 - Onze brugklassen - Gymnasium vanaf de brugklas
De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
Gymnasium vanaf de brugklas

Gymnasium vanaf de brugklas

Waarom kiezen voor gymnasium?

Met een vwo-advies van de basisschool kun je voor iedere middelbare school kiezen. Waarschijnlijk kies je voor het vwo. Met een diploma van het vwo kun je naar de universiteit en dan ligt de hele wereld open.
    
Gymnasium ís vwo. Maar dan anders. Voor een gymnasium moet je slim én nieuwsgierig zijn. Je houdt ervan om iets zelf te onderzoeken, om lang te puzzelen tot iets echt klopt. Je wilt proeven doen en creatief bezig zijn. En je vindt het leuk om dat zelf te doen, je stelt zelf vragen. Als je slim bent en denkt: “Leg nou alles maar precies uit en zeg me wat ik minstens moet doen,” dan is het gym misschien niet de beste keus. Gymnasiasten houden niet van voorgekauwde stof.
Je hebt plezier in taal en houdt van woordgrapjes, je vindt veel dingen leuk, je vraagt je niet altijd af wat het nut is van het geleerde,  je vindt het leuk om dingen ter discussie te stellen, je bent niet meteen tevreden met één antwoord.

Extra vakken
Je krijgt op een gym alle vakken die je ook  op het atheneum (ook vwo) krijgt. Er komen er wel een paar bij: Grieks, Latijn, Filosofie en Bètawetenschappen. Filosofie leert je echt diep denken. Ook bij Grieks en Latijn kom je filosofen tegen. Die filosofen hebben dingen uitgevonden die in onze wereld nog steeds gelden. Je krijgt geschiedenis van de klassieke tijd: die van de Romeinen en Grieken. Je leert over hun wereld, je leest hun mythes: een ontdekkingstocht door de oudheid.  Daardoor leer je ook over je eigen wereld. Bovendien maken de klassieke talen het gemakkelijker om sneller andere talen te leren.
In elk leerjaar is er een klassiek gerelateerde excursie

En de andere vakken?
Daar moet je meer zelf doen dan de andere vwo’ers. Je moet het ook nog iets sneller doen, want je hebt meer vakken. Ook gaat het vaak iets dieper. Je wordt meer aangezet tot zelf ontdekken, analyseren en denken. Het is belangrijk dat een gymnasiast wat weet, maar het is nog belangrijker, dat hij wil weten en ontdekt wat hij wil weten. Ook bij de andere vakken zul je vaak ontdekken, dat die oude Grieken en Romeinen daarvoor de basis al gelegd hebben.

En kost dat tijd?
Zeker, je zit zo’n dertig uur op school (net als de atheneumleerlingen) en daar komt nog huiswerk bij. Het gymnasium is geen picknick. Maar nieuwsgierige leerlingen leren er zo veel, dat ze daar gewoon lol aan hebben.

Moet je een bolleboos zijn voor het gym?
Nee, je moet hersens hebben. Dat je die hebt, laat je vwo-advies al zien. Daarnaast moet je geen type zijn, dat leert, omdat dat nu eenmaal moet. Nee, je wilt je hersens gebruiken en je hebt doorzettingsvermogen. Ook al is niet alles even makkelijk of direct toepasbaar, des te groter is de voldoening als je niet opgeeft.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:

Teamleider brugklas havo/atheneum/gymnasium: Mevr. Coolen (s.coolen@connectcollege.nl)
Teamleider brugklas vmbo: Dhr. Paumen (b.paumen@connectcollege.nl)
Tel: 0475 - 416 111

Connect College
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

info@connectcollege.nl

Privacy
Maasbrachterweg 22 - 6101 XX Echt
T: 0475-416111
info@connectcollege.nl - Privacy
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

Privacy
aanmelden nieuwsbrief
AOSL
SOML
20-80
cambridge