Connect College - Ouders - Dyslexie
De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
Dyslexie

Dyslexie

Dyslexiebegeleiding

Voor leerlingen met dyslexie is er afhankelijk van de afdeling en het leerjaar vraaggestuurde begeleiding of een inloopspreekuur.
Afspraken voor docenten ten aanzien van dyslexie
 

Wet- en regelgeving

Om meer te weten te komen over de wet- en regelgeving betreft toetsen en examens kunt u deze website raadplegen.
 

Contactgegevens dyslexiecoaches

Voor verdere vragen omtrent de dyslexiebegeleiding op school kunt u contact opnemen met een van de onderstaande dyslexiecoaches.
Mevrouw Nelissen VMBO lj 1 en 2 (s.nelissen@connectcollege.nl)
Mevrouw Nieling - Koninkx VMBO lj 3 en 4 (m.koninkx@connectcollege.nl)
Mevrouw Hannen HAVO/VWO (l.hannen@connectcollege.nl)
 

Diploma op niveau

Voor het Connect College is de uiteindelijke doelstelling van het beleid met betrekking tot dyslexie ervoor te zorgen dat een leerling een diploma kan behalen op zijn niveau ongeacht de mate van zijn handicap. De grote uitdaging voor een dyslectische leerling is om een wijze van studeren te vinden, al dan niet met (computer-) ondersteuning, waarmee hij de leerstof kan gaan beheersen en reproduceren. Dit vergt een optimale inzet van de leerling, zijn ouders en de school.
Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen op de markt waarmee het leerproces kan worden ondersteund, de belangrijkste middelen blijven echter de inzet en motivatie van de leerling. De uitdaging voor ouders en voor school is er onder andere in gelegen om sociaal-emotionele problemen aan te pakken, de motivatie van de leerling op peil te houden en de leerling te begeleiden en te ondersteunen in zijn keuzes tijdens zijn schoolloopbaan.
 

Auditieve ondersteuning tijdens toetsen en tijdens het examen

Het is mogelijk dat een leerling met dyslexie tijdens proefwerken en examens audio-ondersteuning krijgt via Textaid. Verdere informatie hierover is op school verkrijgbaar.

Interessante links voor dyslectische leerlingen en hun ouders:
Textaid - Dit programma mogen leerlingen gratis via school gebruiken. Een account is verkrijgbaar via de dyslexiecoaches. https://www.textaid-dyslexiesoftware.nl/
www.passendlezen.nl - Bibliotheekservice Aangepast Lezen. Op deze site kun je leesboeken op daisy bestellen. Deze moeten met de daisyspeler of met TBP-reader worden gelezen. TBP-reader is gratis beschikbaar op het netwerk van school (start- algemeen).

Connect College
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

info@connectcollege.nl

Privacy
Maasbrachterweg 22 - 6101 XX Echt
T: 0475-416111
info@connectcollege.nl - Privacy
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

Privacy
AOSL
SOML
20-80
cambridge