Connect College - Nieuws - Oerhollandse spelletjes middag
De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
Oer-Hollandse spelletjes middag

Oer-Hollandse spelletjes middag

Datum: 04-10-2019

Donderdag 3 oktober 2019,

Afgelopen donderdag werd het voor de derde jaars dienstverlening & producten (D&P) leerlingen dan eindelijk werkelijkheid. Weken lang van voorbereidingen treffen, draaiboeken maken en onderling afstemmen zou nu tot het gewenste resultaat moeten leiden. Het eerste project: “Oer-Hollandse spelletjes middag” stond vandaag op het programma. 

Binnen het profiel vak D&P leren de leerlingen van leerjaar 3 en 4 hoe ze een activiteit moeten organiseren voor een opdrachtgever. Onder begeleiding van de opdrachtgevers (Mevr. Janssen en Dhr. Siebers) hebben de leerlingen in de afgelopen heel veel werk verzet. Zo moesten de leerlingen zelf spellen bedenken en uitwerken, begrotingen opstellen, brieven schrijven, taken verdelen, afspraken maken, materialen maken, bijpassende muziek  en plattegronden maken en prijzen regelen. Er werden in vier- of vijftallen gewerkt wat hier en daar ook de nodige frustraties opleverde, maar uiteindelijk werden de draaiboeken keurig op tijd aangeleverd. 

Ja en dan.. Dan is het zo ver! Alles op papier moet omgezet worden naar de praktijk. Iedere groep moest twee oer-Hollandse spellen begeleiden, en die werden dan ook snel klaar gezet. Hier en daar botste het betreft beschikbare vierkante meters, maar ook dit werd vakkundig opgelost. Na nog een algemene instructie werden de leerlingen van klas BB1A en BB1B vriendelijk ontvangen om met de oer-Hollandse spelletjes middag van start te gaan. Met een stempelkaart om de nek gingen deze eerste jaars leerlingen fanatiek aan de slag, spellen als hamertje-tik, koekhappen, blikgooien en touwtrekken stonden onder andere op het programma. Maar liefst 14 spellen om tot oer-Hollands spelletjes kampioen te worden bekroond. Ondertussen dat er gestreden werd voor het kampioenschap waren enkele D&P leerlingen in de keuken aan de slag, Jus d’orange, koud water, saucijzenbroodjes, loempiaatjes en wafels volledig zelf bereid! Natuurlijk onder toezicht van Mevr. Venner, maar wat een prestatie en wat smaakte ze goed!

Op het einde van de middag werd de top 3 bekend gemaakt, en deze leerlingen gingen natuurlijk niet met lege handen naar huis! Veel lachende gezichten, en tevreden opdrachtgevers. Als dat geen succes was! 

Snel alles opruimen en zorgen dat de gymzalen weer tip top in orde waren. Ook dit deden de leerlingen snel en goed. Binnen drie kwartier was alles opgeruimd en weer schoon, ook daar pakte de leerlingen hun verantwoordelijkheid. Een fantastische middag waar iedereen met een tevreden gevoel op mag terug kijken. 

Op naar het volgende project!

Klassen: Basis / Kader D&P leerjaar 3
Project: Oer-Hollandse spelletjes middag
Docent: Mevr. Janssen, Dhr. Siebers, Mevr. Venner 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Connect College
Populierlaan 1
6101 BA Echt

T: 0475-416111

info@connectcollege.nl

Privacy
Populierlaan 1 - 6101 BA Echt
T: 0475-416111
info@connectcollege.nl - Privacy
Populierlaan 1
6101 BA Echt

T: 0475-416111

Privacy
aanmelden nieuwsbrief
AOSL
SOML
20-80
cambridge