Connect College - Nieuws - Gymnasium 3 athenathema burgerschap
De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
Gymnasium 3 - Athena-thema 'Burgerschap'

Gymnasium 3 - Athena-thema 'Burgerschap'

Datum: 03-04-2024

In het kader van het vijfde Athena-thema 'Burgerschap' bezocht gymnasium 3 op dinsdag 19 maart het provinciehuis in Noord-Brabant. Hier speelden de leerlingen een provinciespel, waarbij ze vijf politieke partijen hebben ingericht en samen moesten overleggen over de inrichting van hun nieuwe provincie. Denk hierbij aan een partijprogramma opstellen, de discussie met andere partijen aangaan en voor/tegen stemmen over de plannen. Vervolgens hebben de leerlingen pitches voorbereid over de bestuursvorming van onze eigen provincie Limburg in vergelijking met de bestuursvorming van een Duits Bundesland of een Frans departement. De invloed van de burgers in de vorm van democratie was hierbij het hoofdonderwerp.

Op de daarop volgende Athena-dag is MEP on Tour (Model European Parliament) op bezoek geweest op school. De leerlingen hebben de vaardigheden die ze bij het provinciespel hebben geleerd deze dag weer kunnen toepassen. Als belangenbehartiger voor een bepaalde Nederlandse doelgroep (de 65+'ers, de politie, de studenten, etc.) hebben ze leren vergaderen over enkele stellingen en hierover resoluties opgesteld. Deed je dit goed, dan was de kans aanwezig dat jouw voorstel werd ingestemd!

Al met al was het weer een speciaal en geslaagd Athena-thema dat zeker eer doet aan haar titel, 'Burgerschap'!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Connect College
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

info@connectcollege.nl

Privacy
Maasbrachterweg 22 - 6101 XX Echt
T: 0475-416111
info@connectcollege.nl - Privacy
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

Privacy
AOSL
SOML
20-80
cambridge