Connect College - Groep8 - Verrijkingslessen
De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
vervolgfoto

Verrijkingslessen H/V

We nodigen alle leerlingen uit groep 8 met een havo, atheneum of gymnasium advies van harte uit om zich in te schrijven voor een van de verrijkingslessen. Tijdens deze lessen zullen we je binnen verschillende vakgebieden waar jouw interesse naar uitgaat extra uitdaging bieden.

Houd deze pagina in de gaten voor het actuele programma van de verrijkingslessen 2022-2023.

Programma 2021-2022:

Maandag 17 januari: Kunst met een hoofdletter K
Deze dag staat in het teken van Kunst. Zo zul je bij kunstgeschiedenis ondergedompeld worden in de schilderswereld van Vincent van Gogh. Bij tekenen zal aandacht worden besteed aan de ontwikkeling van jouw talent binnen het thema ‘kleur’. Tenslotte ga je bij Nederlands binnen dit thema spelen met woorden. 

Dinsdag 1 februari: Masterclass gymnasium
Maak een reis door het zonnestelsel! Tijdens de masterclass onderzoek jij de planeten van ons zonnestelsel, ontdek jij waar de benamingen van de verschillende planeten vandaan komen en maak jij kennis met de Griekse en Romeinse goden. Je proeft aan het gymnasium, ook zonder gymnasiumadvies een prachtige ervaring.

Donderdag 10 februari: Hablas Español?
Wanneer je in Spanje op vakantie gaat, is het wel handig meer te weten over de Spaanse taal en cultuur. Misschien kun je zelfs al een woordje Spaans? Samen met mevrouw Lopez gaan jullie de Spaanse taal ontdekken. Meneer Moonen onderzoekt met jullie het Spaanse klimaat en om het feestje compleet te maken ga je bij muziek aan de slag met instrumenten en Spaanse liedjes.

Vrijdag 18 februari: Bètadag
Bij natuurkunde leren jullie alles wat natuur ons te bieden heeft. Tijdens deze verrijkingsles wordt dieper ingegaan op ‘Wat is elektrische stroom?’, ‘Wat is magnetisme?’ en ‘Hoe maak ik van 230V 4600V en hoe ziet dat eruit?’ Vervolgens krijg je een demonstratie van transformatoren (iets van de ene naar de andere kant brengen). Vervolgens zal mevrouw Bremmers met jullie de wereld onder de microscoop verkennen.
Heb je al eens een labjas aan gehad en een veiligheidsbril op gehad? Mevrouw Corvers van scheikunde heeft er voor jullie allemaal er eentje klaarliggen.

Woensdag 23 februari: Talendag
Heb jij een talenknobbel en wil je kennismaken met verschillende vreemde talen, dan zijn deze verrijkingslessen echt iets voor jou. Tijdens deze dag maak je samen met mevrouw Jongen kennis met de Japanse taal en cultuur, neemt mevrouw Obernitz je mee naar Duitsland en zal mevrouw Meijers jullie laten kennismaken met de Franse taal en cultuur.

Neem voor meer informatie gerust contact op met Mw. Coolen (havo/vwo) en Mw. Peters / Mw. Kessels (vmbo) via brugklas@connectcollege.nl of meld je aan voor een rondleiding.

Connect College
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

info@connectcollege.nl

Privacy
Maasbrachterweg 22 - 6101 XX Echt
T: 0475-416111
info@connectcollege.nl - Privacy
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

Privacy
aanmelden nieuwsbrief
AOSL
SOML
20-80
cambridge