De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
Fysiotherapie

Fysiotherapie

Steeds vaker wordt er door veel leerlingen, docenten en overig personeel gebruik gemaakt van fysiotherapeutische behandeling en begeleiding. Dit is heel zinvol om na blessures of medische ingrepen zo optimaal en zo snel mogelijk weer te functioneren tijdens de dagelijkse activiteiten en het sporten. Om het lesverzuim zoveel mogelijk te beperken en toch zo goed mogelijk van deze diensten gebruik te kunnen maken is het Connect College in mei 2008 een samenwerkingsverband met FYSIO plus gestart, een praktijk voor fysiotherapie en kinderfysiotherapie te Maasbracht. Elke woensdag zal er een medewerker van FYSIO Plus op het Connect College aanwezig zijn, die zowel fysiotherapeut als Master kinderfysiotherapeut is.

Hieronder kunt u in het kort lezen wat FYSIO Plus voor de leerlingen, docenten en overig personeel zou kunnen betekenen.

FYSIOTHERAPIE voor de docenten en overig personeel
De hulpvrager dient - met onze hulp en ondersteuning - actief om te gaan met het betreffende gezondheidsprobleem en de daarbij gestelde persoonlijke doelen. Onze kracht ligt in het - op maat - optimaliseren/stimuleren van het menselijk functioneren in relatie tot het bewegen. Aandoeningen en klachten die voor fysiotherapeutische behandeling/begeleiding in aanmerking komen zijn o.a.:

- overbelasting of letsel van het spier-, pees- en bandapparaat(RSI)
- houdingsafwijkingen
- revalidatie na botbreuken
- artrotische aandoeningen (slijtage)
- reumatische aandoeningen
- COPD (longaandoeningen)
- whiplash
- pijnklachten samenhangend met bovenstaande aandoeningen of van andere oorzaak

KINDERFYSIOTHERAPIE voor de leerlingen
De kinderfysiotherapeut onderscheidt zich door zijn specifieke kennis van kindgerelateerde aandoeningen en de invloed van groei en ontwikkeling hierop. Er wordt gewerkt met een intake, genormeerde testen en onderzoeken, en een duidelijk behandelplan. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van de kinderfysiotherapie hebben we bijzondere expertise bij vrijwel elke kinderfysiotherapeutische aandoening, zoals:

- scoliose en andere houdingsafwijkingen
- tonusregulatiestoornissen (overstrekken of juist een te lage spierspanning)
- kinderen met zenuwbeschadigingen (b.v. plexus brachialis)
- kinderen met hersenbeschadiging (b.v. spasticiteit)
- beweging- en gedragstoornissen bij kinderen met b.v. DCD, ADHD, en autistiforme 
stoornissen 
- schrijfproblemen
- problemen met ruimtelijke oriëntatie
- bewegingsangst
- revalidatie na zware kneuzingen, botbreuken, letsels van banden, spieren en pezen 
(sportletsels)

VERGOEDING
De zorgverzekeraars hebben toestemming verleend voor het geven van fysiotherapie en kinderfysiotherapie op school. Verrichte fysiotherapie behandelingen aan volwassenen dienen direct bij de zorgverzekeraar te worden gedeclareerd en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering mits de betreffende persoon voldoende is verzekerd voor fysiotherapie in zijn aanvullende verzekering. Verrichte kinderfysiotherapiebehandelingen dienen ook direct bij de zorgverzekeraar door ons te worden gedeclareerd en worden vergoed vanuit de basisverzekering. 

DIRECTE TOEGANKELIJKJHEID FYSIOTHERAPIE
Sinds 1 januari 2006 is onze praktijk direct toegankelijk geworden. Dat betekent dat u geen verwijsbrief meer nodig heeft om bij ons op school een afspraak te maken. U mag uiteraard wel met een verwijzing van huisarts of specialist komen, maar het is niet meer noodzakelijk. Sinds 2008 is onze praktijk HKZ gecertificeerd.

CONTACT
Voor het maken van afspraken kunt u contact opnemen met: 

Fysio Plus
Contactpersoon is Maayke van Halbeek
Zandkuilweg 4
6051 HV Maasbracht

Tel. 0475-463284
E: info@fysioplus.net
I: www.fysioplus.net

Connect College
Populierlaan 1
6101 BA Echt

T: 0475-416111
F: 0475-416112

info@connectcollege.nl

Privacy
Populierlaan 1 - 6101 BA Echt
T: 0475-416111 - F: 0475-416112
info@connectcollege.nl - Privacy
Populierlaan 1
6101 BA Echt

T: 0475-416111
F: 0475-416112

Privacy
aanmelden nieuwsbrief
AOSL
SOML
20-80
cambridge