Connect College - Groep8 - Gymnasium vanaf de brugklas
De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
Gymnasium

Gymnasium

Ben je benieuwd of het gymnasium iets voor jou is? Doe dan de gymnasium-zelfcheck!

Bepaal zelf hoe je leert

Op het gymnasium van het Connect College staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Voor ons zijn jouw persoonlijke leerroute en zelfstandigheid erg belangrijk. Daarmee bereiden wij jou voor op het wetenschappelijk onderwijs en jouw plaats in de maatschappij. Jijzelf mag ook meedenken over hoe je leert. Cool toch?!

Daag jezelf uit

Over het algemeen heb je minder tijd nodig om de stof te leren. Dat levert twee voordelen op: je gaat sneller door de stof én er is ruimte voor verdieping in vakken die speciaal bij het gymnasium horen! Denk hierbij aan de volgende vakken: mytholingua, bètawetenschappen, Grieks, Latijn en filosofie.

- Mytholingua

Bij Mytholingua leer je over de mythologie uit de oudheid en het leven van de Grieken en Romeinen. Daarnaast ga je je ook bezighouden met de vragen wat verschillende Europese talen gemeen hebben, waar de overlappingen zijn en hoe je dit kunt zien. Deze kennis over de verschillende talen zullen je helpen bij het leren van een nieuwe taal!

- Bètawetenschappen

Bij bètawetenschappen verdiep je je in de natuurwetenschappen. Ga op onderzoek uit binnen de natuurkunde, biologie en aardrijkskunde om de wereld om je heen te doorgronden en de opgedane kennis toe te passen. Zo verdiep je je niet alleen in het onderwerp elektriciteit, maar ontwerp je daarbij ook een werkend elektronisch spel. Je verdiept je niet alleen in het onderwerp duurzaamheid, maar je gaat ook op zoek naar oplossingen om de toenemende klimaatproblematieken af te remmen. En dit zijn maar enkele voorbeelden.
Ben je nieuwsgierig geworden? Volg dan hier een proefles bètawetenschappen.

- Grieks en Latijn

Vanaf de tweede klas ga je kennismaken met de talen Grieks en Latijn. Je zult op het gymnasium ontdekken dat veel vakken met elkaar verbonden zijn. De oude Grieken en Romeinen hebben namelijk de basis gelegd voor verschillende onderdelen van onze samenleving. Denk bijvoorbeeld maar eens aan architectuur, filosofie en de wetenschap. Daar gaan we ons helemaal in verdiepen.

Wanneer je Grieks en Latijn leert, wordt het gemakkelijker om andere talen te leren, zoals Frans, Spaans of Engels. Je herkent namelijk snel bepaalde woorden, omdat deze afgeleid zijn van een Grieks of Latijns woord. Dit geldt ook voor veel Nederlandse woorden die oorspronkelijk uit het Grieks of Latijn komen. Denk maar aan ‘stadion’ van het Griekse σταδιον of aan het Latijnse woord ‘audio’ (ik hoor/luister).

Daarnaast leer je bij de klassieke talen om logisch te redeneren, je eigen mening te vormen en probleemoplossend te denken. Dit is iets wat ook goed van pas komt bij andere vakken.
Ben je al nieuwsgierig? Doe dan een proefles Grieks of Latijn

- Filosofie

Vanaf de tweede klas krijg je filosofie. Bij dit vak kom je in aanraking met veel verschillende denkers en stromingen uit de hele geschiedenis: van Socrates tot Kant en van Hipparchia tot Simone de Beauvoir. Door filosofie te volgen leer je gerichte vragen te stellen, een mening te vormen en analytisch te denken. Super handig om te gebruiken bij al je andere vakken! Filosofie is niet alleen een vak op zich, maar komt ook bij Grieks en Latijn aan bod. Door namelijk op verschillende gebieden over de oudheid te leren, leren we meer over onze eigen tijd. Typisch gymnasium!

Excursies

Ieder jaar zul je op verschillende excursies gaan die te maken hebben met de klassieke talen en andere schoolvakken, zoals Paleis op de Dam en Trier. Het hoogtepunt is natuurlijk de reis naar Rome in de bovenbouw!

Dus… durf jij het aan?

Neem voor meer informatie gerust contact op met Mw. Coolen (havo/vwo) en Mw. Peters / Mw. Kessels (vmbo) via brugklas@connectcollege.nl of meld je aan voor een rondleiding.

 
Connect College
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

info@connectcollege.nl

Privacy
Maasbrachterweg 22 - 6101 XX Echt
T: 0475-416111
info@connectcollege.nl - Privacy
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

Privacy
aanmelden nieuwsbrief
AOSL
SOML
20-80
cambridge