Connect College - Algemeen - Decanaat - Decanaat vmbo
De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
vervolgfoto

Decanaat vmbo

Decanaat VMBO

Het decanaat behelst het totaal van activiteiten in het kader van de voorbereiding op de keuzes in de schoolloopbaan op het Connect College.
Leerlingen moeten veel keuzes maken in hun schoolloopbaan ten aanzien van schoolvakken, vervolgopleiding en beroep. Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) loopt voor de vmbo leerling vanaf de brugklas tot aan het eindexamen. Het doel van LOB is de leerlingen begeleiden in wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en waar mogelijkheden voor de toekomst liggen. In alle leerjaren worden keuzebegeleidingslessen gegeven. Dit doen de mentoren in het mentoruur of in de bovenbouw bij het profielvak.

Leerlingen kunnen iedere donderdag terecht op de decanenkamer G24. Hier zijn ook boekjes te krijgen met informatie over de data van open dagen. Leerlingen die graag willen praten met hun decaan over loopbaanproblemen kunnen hier altijd terecht. Soms is de decaan op locatie van de vervolgopleiding aan het oriënteren. Wil je zeker zijn dat je de decaan aantreft op school? Maak dan een afspraak!

Decaan: Mevr. N. Weckmann (decanenkamer G24).
n.weckmann@connectcollege.nl

Gebruikte methode 

We werken enkel digitaal. LOB-opdrachten zijn gekoppeld aan het digitale beroepskeuzedagboek van Profiel ASL en aan de leerling-ouder-coach-gesprekken (LOC-gesprekken). Twee maal per schooljaar presenteert iedere leerling zijn of haar vorderingen aan ouders en coach middels een LOB/LOC-presentatie.

Open dagen MBO 2022-2023 / MBO-INFOAVONDEN

Alle ouders van klas 3 en 4 vmbo krijgen via de mail een open-dagen-kalender 2022-2023. Tevens hangt dit overzicht achter het raam in G24 en kunnen leerlingen en ouders de websites van de verschillende MBO's bezoeken.

inforMatie vervolgopleidingen
www.keuzegids.org
Stage en praktijkervaring

Naast de LOB lessen wordt er op school veel aandacht besteed aan praktijkervaring. In klas 1 en 2 gaan de leerlingen 1 dag op werkveldervaring. Deze dag gaan ze met hun ouders, een familielid of kennis mee naar het werk en maken zo kennis met de beroepenwereld.

In klas 3 BB/KB gaan alle leerlingen op beroepsstage. Leerlingen van klas 3 en 4 BKG kunnen hun keuzevak op school vervangen door BuitenSchools Leren (BSL) en de leerlingen van klas 2 en 3 gaan deelnemen aan het project Regio in je Rugzak.

Presentaties

Info-avond vmbo BK

Info-avond vmbo GL/TL

Keuzeformulieren

Informatie profielen vmbo gl/tl klas 4

Informatie profielen vmbo gl/tl klas 3

Informatie profielen vmbo bk klas 3/4

Uitleg vakken

Uitleg kunstvakken in de bovenbouw

Maatschappijkunde

Maatschappijkunde, een nieuw vak in de bovenbouw! Tijdens de Maatschappijkunde-lessen leer je hoe onze huidige samenleving in elkaar steekt. In je eindexamenjaar kun je uitleggen waarom politieke partijen zaken als het abortusrecht en het immigratiebeleid zo belangrijk vinden, waarom rechters straffen zoals ze doen en waarom social media een steeds grotere rol krijgt in ons leven.

Maatschappijkunde draait om mensen. Het is dan ook een geschikt vak om te volgen als jij van plan bent later met een hoop collega’s, cliënten, patiënten of zelfs leerlingen samen te werken.

Website opleiding
Vista College - www.vistacollege.nl
Gilde Opleidingen - www.gildeopleidingen.nl
Summa College Eindhoven - www.summacollege.nl
Sint Lucas Eindhoven en Boxtel - www.SintLucas.nl
De Rooi Pannen - www.derooipannen.nl
Yuverta - www.yuverta.nl
Interessante internetsites/links

Algemeen

Op www.studiekeuze123.nl vind je informatie over studiekeuze en kun je open dagen van vervolgopleidingen opzoeken.
www.schoolweb.nl
www.scholieren.tv
www.ib-groep.nl
www.intostudies.nl

Testen
www.kiesjestudie.nl
www.scholieren.com
www.beroepenkrant.nl
www.leerlingen.com
www.scholieren.tv
www.collegenet.nl
www.qompas.nl
www.schoolnet.nl
www.kennisnet.nl
www.roc.nl
www.keuzetest.carrieretijger.nl
www.werksite.nl/beroepskeuzetest

Connect College
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

info@connectcollege.nl

Privacy
Maasbrachterweg 22 - 6101 XX Echt
T: 0475-416111
info@connectcollege.nl - Privacy
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

Privacy
aanmelden nieuwsbrief
AOSL
SOML
20-80
cambridge