Connect College - Nieuws - MEP conferentie
De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
MEP-conferentie

MEP-conferentie

Datum: 14-01-2022

Afgelopen dinsdag heeft een groep bestaande uit 4 havo en 4 vwo-leerlingen deelgenomen aan de tweede voorronde voor de regionale MEP-conferentie. De 25 leerlingen hadden reeds meegedaan aan de eerste voorronde en zijn daaruit geselecteerd om het tegen elkaar, maar vooral met elkaar, op te nemen voor een plaats binnen het team Connect College op de regionale MEP conferentie, die in mei zal plaatsvinden. Ditmaal waren er twee wel heel bijzondere mensen te gast uit het verre noorden van Nederland: Veronique uit Flevoland en Mark uit Groningen, die de dag digitaal hebben bijgewoond. Samen met deze twee hebben Daphne van den Berg en Mike Damen de dag opgezet en bij de uitvoering daarvan werden ze ondersteund door een sterk team van enthousiaste oud-MEP'ers. De dag begon met een korte introductie, gevolgd door een snelcursus debatteren en een kleine warming up. Daarna was het voor de deelnemers tijd om in hun commissies zich over een Europees vraagstuk te buigen. Er waren vier commissies met elk een ander vraagstuk: één over het tegengaan van nepnieuws, één over duurzaam transport, één over het woningtekort en één over kernenergie. De commissies hebben de ochtend besteed aan het opstellen van een resolutie, een voorstel voor een aanpak van het vraagstuk, bestaande uit IC's (probleemstellingen) en OC's (oplossingen). In de middag was het aan de leerlingen om de andere resoluties te bestuderen en te onderwerpen aan kritische vragen en uiteraard moesten ze hun eigen resolutie juist zien te verdedigen. Dit gebeurde eerst informeel in de vorm van lobbyen, vervolgens formeel in de vorm van een plenair debat. Aan het eind van ieder debat werd er gestemd of de resolutie aangenomen werd, of niet. Hiervoor waren de deelnemers ingedeeld in delegaties. Er waren de delegaties van Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Hongarije, Griekenland, Polen en Italië. De deelnemers stemden naar de belangen van het land van de delegatie waar zij toe behoorden. Op het eind van de dag werd de selectie van zes leerlingen bekendgemaakt, die namens het Connect College mogen deelnemen aan de regionale MEP conferentie. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Connect College
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

info@connectcollege.nl

Privacy
Maasbrachterweg 22 - 6101 XX Echt
T: 0475-416111
info@connectcollege.nl - Privacy
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

Privacy
AOSL
SOML
20-80
cambridge