Connect College - Nieuws - Connect college verovert europa
De volgende fouten zijn geconstateerd:
Je bent reeds aangemeld met het ingevoerde e-mailadres.
Je e-mailadres is bekend bij ons, maar je staat op niet-actief in de ontvangstlijst. Wij hebben je een bevestigingsmail met een activeringslink gestuurd om je account weer actief te maken en de nieuwsbrief in de toekomst te ontvangen.
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief en ontvangt een bevestigingsmail op je ingevoerde e-mailadres met daarin een activeringslink die je dient te volgen om je aanmelding te bevestigen.
Het kan enkele minuten duren alvorens je deze e-mail ontvangt.
Facebook Twitter
Connect College verovert Europa

Connect College verovert Europa

Datum: 09-05-2017

Leren, dat doe je op school! Maar ook daarbuiten. In de week voor de meivakantie trokken hordes leerlingen van het Echtse Connect College naar divers buitenland. Ze gingen daar proeven van de cultuur en praten met de bevolking om echt Duits, Engels en Spaans te leren.  Zo verbindt het Connect College theorie en praktijk.

Bella Italia
De Italië-reis van de derde klas van het Connect College is een klassieker. Velen in Echt en omgeving zullen zich deze reis herinneren, soms van een kwarteeuw geleden. De camping is wel een stuk luxer dan de Spartaanse camping van weleer, maar de sfeer op de reis is het zelfde: super. Grote porties cultuur: de kerken van Bergamo, de Arena van Verona (de stad van Romeo en Julia), de kanalen van Venetië met zijn Doge-paleis. Meer indrukken dan de leerlingen konden verwerken. Bijzonder beviel ook het Italiaanse ijs. De pasta moesten ze zelf maken op de camping. Volgens sommigen was die superieur aan de pasta van de Italianen, maar niet iedereen was het daarmee eens.

Berlin
Stadslucht maakt vrij, zeggen de ‘Berliner’ zelf en de Duits-studenten waren het daarmee eens. Berlijn in het voormalige Oost-Duitsland is een van de wervelendste en hipste steden van het moment. Het verleden kwam aan bod bij de ‘Stasi-gefängnis’ en het Holocaust-monument. Plaatsen om stil te staan en stil te worden. In het museum was er ‘The story of Berlin’ een toegankelijke manier om de lange geschiedenis van deze stad te leren kennen. Ook op het programma: de Potzdammer Platz, The Eastside Gallery, de Brandenburger Tor. Fietsend verkenden de leerlingen grote stukken van de stad. Op Alexanderplatz en de Kurfürstendam kon gewinkeld worden, o.a. in het KaDeWe. En overal spraken ze Duits. ‘Ich bin ein Berliner,’ sprak een van de Connect’ers bij het vertrek.

Great Great-Brittain
Tussen Eastbourne en Seafard liggen de Seven Sisters, zeven tegen elkaar aanliggende krijtrotsen op de kustlijn. ‘En wie heeft bedacht dat we daarover heen moeten wandelen?’, vroeg een van de Connect-leerlingen verontwaardigd. De bedenker van deze uitputtende klimtocht was bioloog Math de Ponti, die het echter goedmaakte door zoveel wetenswaardigheden te delen, dat de leerlingen hem de Pontipedia noemden. Canterbury Cathedral, een van de oudste kerken in Engeland, maakte indruk. Eten in een van de restaurants van rock’n-roll-kok Jamie Oliver was verrukkelijk. Omdat de leerlingen in gastgezinnen verbleven, waren ze gedwongen om veel Engels te spreken. Hun accent leek op het einde van de trip sprekend op dat van Queen Elizabeth.

Barcelona
De Spaans-leerlingen vertrokken naar Barcelona, de stad van Gaudi en de culturele hoofdstad van Spanje. Een fietstocht door de hele stad gaf de leerlingen al een algemeen beeld. Natuurlijk gingen ze naar de Sagrada Familia, de eigenzinnige en geniale kathedraal van Gaudi. Net als op iedereen, gelovig of niet, maakte dit kolossale kunstwerk een enorme indruk op de Spaans-studenten. Nog een keer op de fiets, nu de steile Mont-Juïch op. ‘Nee, niet nog meer omhoog,’ verzuchtte een uitgeputte leerling. Lang voor de Spaanse etenstijd knorden de Limburgse magen: “Die Spanjaarden eten echt laat, zeg.”


Op de foto: Connect-leerlingen in het zonnige Barcelona

Roma
De gymnasiasten gingen naar de eeuwige stad, de geboorteplaats van het klassieke Rome, waarvan zij taal en cultuur bestuderen. Voor de taal hoefden ze niet echt te gaan, daar het moderne Italiaans wel uit het Latijn voortkomt, maar toch te veranderd is om  te kunnen verstaan. Cultuur echter kregen ze in bakken. Een kleine greep: het Capitool-plein, de Zuil van Trajanus, het Colosseum (helaas geen leeuwen),  de Boog van Constantijn en het Vaticaan met de Sixtijnse kapel (helaas geen paus). De ene culturele klap was nog niet verwerkt of de andere was alweer binnen. Het lekkere Italiaanse ijs en de fijne cappuccino’s zorgden voor broodnodige rustpauzes. ‘Een geweldig leuke reis,’ zo zei iedereen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Connect College
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

info@connectcollege.nl

Privacy
Maasbrachterweg 22 - 6101 XX Echt
T: 0475-416111
info@connectcollege.nl - Privacy
Maasbrachterweg 22
6101 XX Echt

T: 0475-416111

Privacy
AOSL
SOML
20-80
cambridge